theatrum blanco

Un documental sobre teatre infantil i rols de gènere

Si un grup infantil fes una peça teatral dins d’un ambient lliure i igualitari...

Quin tipus d'història construiria?

Reproducir vídeo

Theatrum és un documental que retrata, des d’una perspectiva feminista, els rols de gènere en la infància i la capacitat per desprendre-se’n. En el transcurs d’un taller de teatre en un ambient lliure de prejudicis, un grup infantil assumeix el repte de crear una societat més justa. Desenvolupen una peça de teatre que reflecteix les claus per entendre què hem fet malament les persones adultes, anul·lades emocionalment pel jou de les experiències i incapaces de construir un món millor.

Es tracta d’una experiència pedagògica bidireccional. Per un costat, es dinamitza el taller per acompanyar a la canalla a créixer en llibertat. Per un altre, el documental mostra l’experiència per ajudar-nos a avançar cap a una societat igualitària.

Tenen la clau per a entendre’ns i les eines per a corregir-nos.

T’agradaria saber-ne més o participar en el projecte? Subscriu-te! Tindràs informació exclusiva sobre el documental i et donarem accés al canal de Telegram.


Llums, càmeres, so i... acció!

La major part del rodatge de Theatrum es fa a les diferents instal·lacions del complex fabril de Fabra i Coats (barri de Sant Andreu, Barcelona). Les dinàmiques i la peça teatral es realitzen a l’Ateneu L’harmonia, amb alumnes del centre públic Escola Can Fabra. Tanmateix, cada alumne té la seva pròpia història personal i ha d’aplicar l’aprenentatge de les dinàmiques al seu entorn social i familiar…un repte difícil!

La direcció, dani Carrasco
dani carrasco

Periodista i documentalista, he treballat a mitjans de comunicació i al 3er sector.

He dirigit 5 documentals, a més de realitzar diferents audiovisuals i curtmetratges mediambientals i socials.

Estic molt il·lusionat per poder tirar endavant Theatrum.

L’equip artístic
Amb la producció de

© 2021 Theatrum